Van-e létjogosultsága az online mozgásterápiának?

Feövenyessy Krisztina
mozgásterapeuta, okl. rehabilitációs szakember, a Feövenyessy Medical Fitness Akadémia vezetője
online mozgásterápia, digitális mozgásterápia
Egy mozgásterapeuta – gyógytornász, sportrehabilitációs tréner, sportedző stb. – számára kevés időszerűbb kérdés van mostanában annál, hogy van-e értelmük az online foglalkozásoknak. Nézzük, mit mutatnak a kutatások!

Bármennyire is szívünkön viseljük páciensünk sorsát, erősen kérdéses, hogy járványügyi veszélyhelyzetben szabad-e személyesen fogadnunk őt. Egyre többen próbálkoznak az online foglalkozásokkal, ugyanakkor sokan (páciensek és terapeuták egyaránt) eleve elutasítják a digitális kezeléseket, arra hivatkozva, hogy a gyógyítás messzemenőkig igényli a személyes jelenlétet.

Biztosan megalapozott ez a vélemény?  Valóban nincs lehetőségünk arra, hogy a jelenlegi körülmények között hatékony segítséget adhassunk a rászorulóknak? 

Digitális ellátás

A krónikus mozgásszervi betegségek kezelésében elsődleges szerepet töltenek be a nem invazív (műtét nélküli) terápiák, amelyek legfőbb eleme a mozgásterápia, illetve a segítségnyújtás az életmódváltáshoz, azaz a páciensoktatás és a folyamatos támogatás. A konzervatív kezelésnek azonban megvannak a maga korlátai.

Miután a terápia szinte minden esetben hosszú távú, a részvétel komoly és hosszú távú elköteleződést igényel a páciens részéről, ráadásul a személyes részvétellel végzett kezelések nem csupán időigényesek, de költségesek is. Mindezen nehézségek kivédhetőek lehetnek a konzervatív kezelés digitális változatával, az ú

A tartalom többi része csak regisztrált tagjaink számára elérhető

Csatlakozom a programhoz