TRX a gyógyászat szolgálatában

Hegedűs Bence
funkcionális tréner, TRX- és Power Plate-oktató, orvostanhallgató
A Gymspiration edzőterem vezetője
TRX, mozgásrehabilitáció
Miért célszerű a teljes testtel végzett ellenállásos TRX-edzés, mint funkcionális sporteszköz alkalmazása a gyógytornászok gyógyítási munkájában?

A TRX Suspension Trainer

A TRX mozaikszó, jelentése: teljes testtel végzett ellenállásos edzés (Totalbody Resistance Exercise).

A TRX Suspension Trainer a funkcionális edzés egyik alapeszköze, amely izomláncok edzését teszi lehetővé.

 A felfüggesztéses edzés (Suspension Training) egy könnyen hordozható hevederrendszeren alapul, mely mobil edzőteremként használható. A US NAVY katonái (amerikai haditengerészet) „találták ki”, fejlesztették ki és alkalmazták a mindennapi testedzésükhöz ezt a sport/fitneszeszközt.

Működési mechanizmusa

A felfüggesztéses edzés jellemzője, hogy a felhasználó kezét vagy lábát egy rögzítési pont tartja, miközben a másik végtaggal a talajon támaszkodik. Ellenállásként a saját testsúlyát használja, az intenzitást a test talajjal bezárt szöge, illetve a stabilitás adja. Ezáltal gyakorlatok százainak elvégzése válik lehetővé.

Alkalmazható bárhol, bármilyen edzettségi szinten és bármilyen fittségi célhoz.

A TRX olyan sport(fitnesz)eszköz, amelynek segítségével fejleszthető a fizikai erőnlét, az állóképesség, az egyensúly, a stabilitás, emellett az úgynevezett core izmok stabilitását is megőrzi és fejleszti. A TRX használatának lényege, hogy az izomcsoportokat nem izoláltan, hanem funkcionális mozgásmintákba integrálva erősíti; a teljes törzsiz

A tartalom többi része csak regisztrált tagjaink számára elérhető

Csatlakozom a programhoz