Regeneratív sejtkezelés a mozgásszervi panaszok terápiájában

Podonyi Hedvig
újságíró
DIALOG Egészségkommunikáció
regeneratív sejtkezelés, periciták
Lehet, hogy ez a jövő? Dr. Molnár Szabolcs PhD Ortopéd-traumatológus főorvos szerint igen – és hogy miért, az megtudható a vele készült interjúból.

A mozgásszervi problémával küzdő beteg idővel elérkezhet ahhoz a ponthoz, amikor életminősége a fájdalmak és a mozgásbeszűkülés  miatt, illetve a terhelhetőség csökkenésével – a szokásos kezelések ellenére – jelentősen romlik, ám protézisbeültetést még nem javaslunk számára. Ilyen esetekben ma már egy új technológia alkalmazása is szóba jöhet: a regeneratív sejtkezelés.

Mit érdemes tudni erről a technológiáról?

Amikor protézist még nem ajánlunk a kopott ízület kezelésére, de már minden más racionális kezelésen túljutott a páciens, és kezelőorvosként már nem tudunk mit kezdeni vele, akkor sajnos, sok esetben „kallódik” a beteg. A gyógytornászok valószínűleg gyakran találkoznak ilyen esetekkel. Az érintettek számára új lehetőséget jelenthet az általam is alkalmazott regeneratív sejtkezelési eljárás, a LIPOGEMS®. Jellemzően a nagyízületek, például a térdek és csípők kezeléséhez használjuk.

Ennek során feltöltjük a bőr alatti szöveteket olyan folyadékkal, amelyben vérzés- és fájdalomcsillapító található, majd ezzel a folyadékkal együtt zsírszövetet nyerünk aspirációval, általában a has alatti részről. Amit leszívtunk, azt mechanikusan dolgozzuk fel, tehát kémiai átalakítás nem tört&eacu

A tartalom többi része csak regisztrált tagjaink számára elérhető

Csatlakozom a programhoz