Mi mindenre lehet jó a víz alatti futópad?

Podonyi Hedvig
újságíró
DIALOG Egészségkommunikáció
mozgásterápia, víz alatti futópad, fizioterápia
A víz alatti futópad hasznos eszköz enyhébb vagy közepes mozgásszervi problémákkal küzdők állapotjavításához, és sérüléseket, baleseteket, műtéteket követő terápiák kiegészítéseként.

Elsőre talán furának tűnhet: hogy kerül a futópad a víz alá? A víz alatti futópad azonban már az állatgyógyászatban és a humán gyógyászatban is bizonyította hatékonyságát, ezáltal pedig létjogosultságát is a fizioterápia eszköztárában.

Speciális előnyök

  • A víz alatti futógép előnye, hogy a megszokott mozgásformát a víz ellenállásával ötvözi. Emellett sokkal kisebb terhelésnek teszi ki, s ezáltal kíméli az ízületeket. A térdfájósoknak, az alsó végtagi problémákkal küzdőknek, a gerincbetegeknek, akik hagyományos módon nem futhatnak, épp ezért különösen hasznos lehet. Tulajdonságai miatt túlsúlyos vagy idős páciensek is igénybe vehetik.
  • A speciális futópad használatakor, a vízben a testsúly a felhajtóerő miatt körülbelül 20%-nyira csökken, ugyanakkor a vízellenállás miatt kifejtett, fokozott erőkifejtés javítja a keringést,  jó lehetőséget ad a rugalmasság és az izomerő növelésére.
  • Az áttetsző oldalfalaknak köszönhetően az eszköz használata során jól megfigyelhető a mozgás, korrigálhatók a különböző mozgásszervi eredetű problémák, a rossz testtartási szokások, módosítható a helytelen lábhasználat, a nem megfelelő mozgásritmus. A készülék a fizikai állapotot is mé

A tartalom többi része csak regisztrált tagjaink számára elérhető

Csatlakozom a programhoz