Lógjunk vagy függeszkedjünk? Az Evminov-profilaktor előnyei

Borsos J. Orsolya
okl. gyógytornász, okl. egészségszervező, fasciaterapeuta
Oriolus-Med
derékfájás, gerincterápia, Evminov-profilaktor, Evminov, denevérpad, antigravitációs pad
Sokak által ismert eljárás derékpanaszok esetén az antigravitációs pad (denevérpad), de biztos, hogy ez a megfelelő terápia hosszú távon a csigolyák tehermentesítéséhez?

Az antigravitációs padok napjainkban nagyon népszerűek, hiszen hatásuk azonnali, akár a meglévő discus protrusio vagy hernia tüneteit is csökkentik. Mi történik használatuk során?

A pácienst bokánál rögzítve fejjel lefelé fordítják, ezáltal a lumbális szakaszon a csigolyák és a porckorongokra ható gravitációs erők megszűnnek, kompressziós hatás helyett tractiós erők lépnek fel. A porckorongok tehermentesülnek, az annulus fibrosus vizet szív magába, a nucleus pulposusban fellépő húzó-szívó erők növelik a magasságot, a protrusio, hernia mérete átmenetileg csökken a ráható fizikai erők miatt. Az ideggyök nyomása a kilépési pontoknál – átmenetileg – egyszeri használat mellett is  csökken, ezáltal az égő, fájó, zsibbadó érzés is redukálódik.

BEVÁLT SEGÉDESZKÖZ

Idáig ez mind szép és jó, de a problémát nem oldja meg, sőt! Túlzott használat esetén a csigolyákat és a porckorongokat tartó szalagrendszer lazulni kezd, a denevérpad használatán kívül fokozva a tüneteket, súlyosbítva a helyzetet.

Mi lehet a megoldás, ami kihasználja az antigravitációs padok előnyeit, de a hátrányaikat kizárja?

Vyacheslav Evminov (1940–) az ukrán evezősválogatott kapitánya évtizedekkel ezelőtt kezdte keresni, kutatni azt a módszert, ami állandó derékfájdalmára (m

A tartalom többi része csak regisztrált tagjaink számára elérhető

Csatlakozom a programhoz