FDM – fájdalommal a fájdalom ellen

Quastné Rigó Katalin
molekuláris biológus, Floss-, FDM-, fascia-training
intézményvezető, Oriolus-Med
FDM
Elsősorban izom- és ízületi bántalmakra alkalmazzák az FDM-et, de egyre több a tapasztalat a viscerális (belső szervi) panaszok kezelése terén is.

Az FDM-mel (Fastial Distortion Model) igen sok olyan mozgásszervi elváltozás és megbetegedés válik kezelhetővé, amelyeket az eddigi terápiák nem tudtak megoldani, vagy csak igen lassú eredményeket mutattak (terápiarezisztens krónikus fájdalompáciensek).

Éppen emiatt alkalmazzák az FDM-et egyrészt sportolói körökben, ahol a regenerációban minden egyes nap számít. Krónikus fájdalompácienseknél megváltás a gyors, akár 20 perc alatt áttörő sikert hozó terápia, ami az évek fájdalmait egyszerre söpri el. Az FDM valóban döbbenetesen eredményes, gyors, tabukat döntögető, a mozgásterápiás tanulmányokat alapjaiban megrendítő eljárás.

A testbeszéden keresztül a terapeuta azonnal felismeri, mely manuális technika szükséges ahhoz, hogy segítséget tudjon nyújtani kezeltjének. Elsősorban tehát izom- és ízületi bántalmakra alkalmazzák az FDM-et, de egyre több a tapasztalat a viscerális (belső szervi) panaszok kezelése terén is.

Az FDM diagnosztikájának 3 alappillére

  • A páciens fájdalomkommunikációja (testbeszéd, mutatás és elbeszélés a fájdalomról).
  • Anamnézis.
  • Palpáció.

Milyen testbeszédek ismertek, melyeket az FDM a diagnosztizáláshoz használ fel?

  1. Egy vonal mentén mutat a páciens égő, kisugárzó, húzó fájdalmat – triggerband.
  2. Egy ujjal 1 pontba mutat, ott szúró f&aac

A tartalom többi része csak regisztrált tagjaink számára elérhető

Csatlakozom a programhoz