Fájdalomcsillapítás természetes módszerekkel

Berkiné Fehér Éva
gyógytornász, fizioterapeuta
fájdalomcsillapító terápia, fájdalomcsillapítás
Az egyensúlyból kibillent szervezet számos jelzéssel késztet minket a változásra. A fájdalom gyakori tünet, melynek kezeléséhez a leghatékonyabb mód a kiváltó ok felderítése, megszüntetése. Sokan ezt kikerülve igyekeznek csökkenteni a panaszokat, ami hosszú távon nem jelent megoldást.

A szervezet öngyógyító és fájdalomcsillapító rendszere képes a regenerációra. A gyógyuláshoz szükséges területek, sejtek funkciójának harmonizálásához olyan lehetőségek is hozzásegíthetnek, melyek gyors és tartós eredményt hoznak és mellékhatásmentesek (pl. változtatás az életkörülményeken, testtartás-korrekció, stresszcsökkentés, gyulladáscsökkentés, gyógynövények alkalmazása).

Kutatások bizonyítják, hogy hosszan tartó fájdalom hatására a gyulladásos folyamatok felszaporodnak a testben és az agyi területeken, melynek következtében az agyban jelentősen csökken a memóriáért felelős hippocampus és az érzelmekért felelős amigdala területe. Az immunrendszer folyamatos leterheltsége miatt a gyulladást stimuláló gliasejtek aktivitása nő, serkentve a fájdalomközpontot, és e folyamatok tartós fennállása további védekezésre készteti a szervezetet. Ez további romlást és nehezítést jelentő – akár a szürkeállomány-csökkenést előidéző – panaszokat okozhat.

Jó eszköz az öngyógyító folyamatok beindításához

Az ilyen folyamatok ördögi körének megszüntetésében, a fizikai–lelki sérülésből adódó berögzültségek felismerésében sokat jelenthet a relaxációs &eacu

A tartalom többi része csak regisztrált tagjaink számára elérhető

Csatlakozom a programhoz