BEMER – a mikrokeringés javításáért

Podonyi Hedvig
újságíró
DIALOG Egészségkommunikáció
BEMER, BEMER-impulzus, érterápia, mikrokeringés
A mikrokeringés a teljes vérkeringés 74%-át teszi ki. Az életkor előrehaladtával működése egyre kevésbé kielégítő, és különféle káros tényezők még fel is gyorsíthatják ezt a folyamatot. Ennek ellensúlyozására használható a BEMER-technológia.

A fizikai regeneráció, a növekedési és gyógyulási folyamatok alapvető feltétele a jól működő mikrokeringés. Enélkül gyengül az immunrendszer, könnyebben kialakulhatnak fertőzések, csökken a teljesítőképesség, romlik a közérzet, lassul a felgyógyulás, továbbá nő a keringési betegségek, például a szívinfarktus vagy a szélütés valószínűsége.

A BEMER Fizikai Érterápia célzottan serkenti a korlátozott vazomóciót, vagyis a legkisebb véredények lüktető mozgását, ami a vér optimális eloszlását biztosítja a mikrokeringési területen. Ezáltal elősegíti a szövetek és szervek megfelelő oxigén- és tápanyagellátását, a salakanyagok elszállítását, támogatja az immunrendszert.

Alapkutatási eredmények

A berlini Mikrocirkulációs Intézet docense, Dr. med. Rainer Klopp vakpróbával ellenőrzött vizsgálatában 55-65 év közötti férfiak 28 fős csoportjain tesztelte az eljárást. A kezelt csoport tagjai 30 napon át kaptak kiegészítő BEMER-kezelést 5 naponkénti méréssel, 10 napos utánkövetéssel. A fertőzésnek és stressznek kitett rehabilitációs kezelteknél a BEMER-rendszer alkalmazása a szokásos gyakorlatnak megfelelő fizioterápiás kondicionálás mellett a terápiás eredmény egyértelmű fokozódását eredményezte &n

A tartalom többi része csak regisztrált tagjaink számára elérhető

Csatlakozom a programhoz