Bach-virágterápia: csak egy mozdulat - felelősségteljes élet

Kőszegi Zsuzsanna
kineziológus, kineziológiai One Brain haladó oktató, TEK-oktató, TEK-coach-tanácsadó, Bach-virágterápia-tanácsadó
naturterapia.hu
Bach-virágterápia
A stressz az élet része, hozzá tartozik a mindennapokhoz, hajtóerő. Azonban ha túl sok a stressz az ember életében, az akár mozgásszervi panaszokat is okozhat.

A túl sok stressz túlfeszülést vált ki az izmokban, görcsösség, feszültség keletkezik a vállakban, a hátban, a derék területén, a lábakban és akár a kezekben is. Ezek Bach-virágok rezgéseivel, Bach-virágterápia segítségével is enyhíthetők.

Vajon mi állhat a stressz okozta mozgásszervi panaszok mögött?

A lelki, érzelmi okokat tekintve mindenképp a mozgás, helyváltoztatás áll a középpontban: a megmozdulás, az elmozdulás, a nem megfelelő irányba való mozdulás vagy az egy helyben toporgás. Amennyiben valakinek mozgásszervi panaszai vannak, annak első körben azt kell megvizsgálnia, hogy mi az, amiben segíti, és mi az, amiben akadályozza az adott betegség vagy fájdalom? Mi az, amit nem tud vagy nem akar megtenni, hiszen a komfortzónából való kimozdulás, elmozdulás, a határok feszegetése, a váltás, a változás az, ami számára nehézséget okoz.

Érdemes még azt is megvizsgálni, mennyi félelem van az adott személyben a jövővel kapcsolatban, illetve hogy ha végre megtenné azokat a lépéseket, amelyeket valóban meg kellene tennie, akkor mi várna rá. Képes lehet-e megvalósítani mindazt, amit szeretne, vagy könnyebb mástól megkapnia, a betegség mögé bújva.

A mozgásszervi panaszok hátterében állhat az a kérdés is, hogy mennyire megengedhető valaki számára a pihenés, feltöltődés, mennyire s&e

A tartalom többi része csak regisztrált tagjaink számára elérhető

Csatlakozom a programhoz