Aquawallgym, a személyre szabott vízi rehabilitáció

Pribélyi Péter
az AquaGymstick magyarországi Master Trainere, a Gymstick Rehab módszer kidolgozója
Peter's Aquafitt Kft.
Aquawallgym, a személyre szabott vízi rehabilitáció
A gyors és eredményes felépülés kulcsa a szárazföldi és a vízi gyógytorna megfelelő kombinációja. E kombinált rehabilitációban érintett gyógytornászok rendszerint rövidebb, változatosabb, hatékonyabb terápiáról számoltak be.

Az AquawallgymTM és speciális kiegészítői a vízi gyógytornát élvezetes, hatásos és motiváló edzéssé teszik.

A vízi rehabilitáció magas hatásfoka, pozitív pszichológiai hatása tudományosan bizonyított, nemzetközi szinten elismert és széles körben elterjedt, és az utóbbi években ugyan nőtt, de itthon még mindig kevésbé ismert. Különösen igaz ez az élsportolók körében, ahol a rehabilitáció időtartama, a visszatérés időpontja a kulcstényező. Bizonyított, hogy a vízi kezelések hatására hatványozottan nő az ízületek mozgástartománya, emellett lazítanak, csökkentik az izmok görcsösségét, és a fájdalmat is.

A víz felhajtóerejének és a közegellenállásnak köszönhetően a gerincoszlop ra és az ízületekre is lényegesen kisebb súly nehezedik, így a jellemzően tradicionálisan szárazföldi mozgásformák – futás, ugrás – a vízben az ízületek túlterhelése nélkül, sokkal hamarabb végezhetők. Ezáltal a vízben végzett munka nemcsak a fizikai felépülést gyorsítja fel, hanem a pszichikai állapotra is pozitív hatással van, nagyfokú motivációs tényezőt jelent.

Fontos hangsúlyozni, hogy a szárazföldi és a vízi gyógytorna nem egymás versenytársai vagy helyettesítői. A rehabilitációra f

A tartalom többi része csak regisztrált tagjaink számára elérhető

Csatlakozom a programhoz