A Yumeiho masszázs, ahogy én látom

Lampért Róbert
Yumeiho-terapeuta és -oktató, AMM-terapeuta, gyógymasszőr
Yumeiho, Yumeiho masszázs, Yumeiho Taiso, súlyközpont-eltolódás
A módszer teljes neve: Kotsuban Yumeiho 骨盤湧命法 . A „Kotsuban” szó csípőcsontot jelent, a „Yu” kanji jelentése beindítani, a „mei” öngyógyító erő, a „ho” pedig terápia. Tehát olyan terápiáról van szó, ami foglalkozik a csípőcsonttal és beindítja a szervezet öngyógyító erőit.

A Yumeiho masszázs Kínából, a Shaolin-völgy egyik buddhista kolostorából ered. Itt a harcművészetek tanulása, gyakorlása mellett alkalmazták a Zheng Ti Fa 证题法 rehabilitációs módszert.

Ebben a kolostorban képezte magát évtizedeken keresztül egy japán úriember, Shuichi Ono Hidekazu, aki miután visszatért Japánba, magával vitte a fogásokat és alkalmazni kezdte őket. Tőle tanult Saionji Masayuki mester, aki a saját tapasztalatai alapján a 80-as évek elején megalkotta a Yumeiho jelenlegi formáját, illetve a hozzá tartozó súlyközpont-eltolódási elméletet.

Prevenció és terápia

A mester szándéka az volt, hogy minél többen tanulják meg alapszinten a Yumeihót és kezeljék preventíve a családjukat, barátaikat, illetve hogy legyenek olyanok, akik sok gyakorlással terapeutákká válnak és a már problémával rendelkező embereket kezelik. Emiatt összeállított egy formagyakorlatot (katát), amelyben kötött sorrendben kell végezni a fogásokat. Ezt tanítjuk a kezdő tanfolyamokon; olyan, mint egy kotta, amiből a kezdők játszhatnak és gyakorolhatják az összes fogást, egészséges embereken.

A terapeuták pedig, kellő tanulás és gyakorlás után, a súlyközpont-eltolódás elméletén alapuló – legtöbb esetben aszimmetrikus – kezelésfajtákat alkalmazzák.

A kezelés során a páciens vékony pamutruhát visel &eac

A tartalom többi része csak regisztrált tagjaink számára elérhető

Csatlakozom a programhoz