A Power Plate vibrációs tréner és használata

Hegedűs Bence
funkcionális tréner, TRX- és Power Plate-oktató, orvostanhallgató
A Gymspiration edzőterem vezetője
Power Plate, vibrációs trénergép
A Power Plate gép az általa kiváltott rezgés (vibráció) segítsége útján vált ki erőhatást. Miért célszerű ennek alkalmazása a gyógytornászok gyógyítási munkájában?

A Power Plate vibrációs trénergép működési alapelve és hatásmechanizmusa

A Power Plate géppel végzett, a teljes testre kiterjedő vibrációs tréning Newton második törvényének elvén alapul, mely szerint: az erő = a tömeg és a gyorsulás szorzatával.

A Power Plate gép az általa kiváltott rezgés (vibráció) segítsége útján vált ki erőhatást.

A Power Plate gép precíz, harmonikus rezgő rendszerként működik, mely a plató teljes felszínén egyenletes és szabályozott rezgést hoz létre. A rezgések spontán izomreakciót váltanak ki. A test vázizmai a rezgések következtében másodpercenként több alkalommal is összehúzódnak és elernyednek, s ezáltal stimulálódnak.

Az eszköz több síkban funkcionál, vagyis multidimenziós módon generál rezgéseket. E rezgések 25-50 hertz tartományban, magas és alacsony amplitúdók közt változtathatóak. A rezgésátadás lehetséges álló, fekvő vagy ülő helyzetben, valamint kartámaszban is.

A gép felülete többsíkú elmozdulásával növeli az izomtónust és az egyensúlyi helyzetérzékelést. A felületi sík (plató) rezgésszámának növelésével fokozható a terhelés, vagyis az eredményesség  is növekedhet.

A rezgések hatása az emberi testre:

  • neuromuszkuláris,

A tartalom többi része csak regisztrált tagjaink számára elérhető

Csatlakozom a programhoz