Dévény-módszer az újszülöttek és csecsemők mozgásfejlesztésében

Hubikné Klein Margit
DSGM-szakgyógytornász
Dévény Alapítvány
Dévény-módszer, újszülöttek mozgásfejlesztése, csecsemők mozgásfejlesztése, mozgásfejlesztés, funkcionális gyógytornakezelés
A Dévény-módszer komplex rehabilitációs szisztéma. Két nagy működési területe kiegészíti egymást.

A Dévény Speciális manuális technika – Gimnasztika Módszer (DSGM) létrehozója Dévény Anna gyógytornász, művészitorna-szakedző, aki kettős képzettségének gyakorlati tapasztalata alapján alkotta meg a módszert, amely több mint 40 éves múltra tekint vissza.

A módszer különösen jó hatásfokkal alkalmazható újszülött- és csecsemőkori izomtónus-zavarok és az izom-ín apparátus funkciózavara következtében kialakuló aszimmetriák esetén.

A Dévény-módszer két működési területet foglal magába:

  • DSGM I. - speciális manuális technika, amely egyéni kezelés formájában zajlik,
  • DSGM II. - speciális testképző gimnasztika, amely a művészi torna szemléletét és gyakorlatanyagát használja fel a megindult mozgások fejlesztése céljából.

Speciális manuális technika

A DSGM speciális manuális technikája kézzel végzett izommozgatási technika, amely kettős hatásmechanizmussal bír. Egyrészt mechanikai hatása van, amely kontraktúraoldást és izomhelyzet-normalizálást jelent, másrészt stimulálja az idegrendszert.

Gyermekvizsgálat

A Dévény-módszer vizsgálatának középpontjában az aszimmetriák, az izmok bőrön jelentkező elváltozásai, redők, a fiziológiásnál mélyebb behúzódások, az izomtónus törzsön és végtagok

A tartalom többi része csak regisztrált tagjaink számára elérhető

Csatlakozom a programhoz