A Breuss-masszázs

Berkiné Fehér Éva
gyógytornász, fizioterapeuta
Dorn-terápia, Breuss-masszázs
A gerinc mentén végzett speciális Breuss-masszázs segíti az izmok, kötőszövetek tehermentesítését, a helyi és távoli területek energiafeltöltését, a szimpatikus és paraszimpatikus idegrendszeri folyamatok normalizálását. Legtöbbször a Dorn-terápia előtt vagy után alkalmazzuk.

A Breuss-masszázsként ismert technikát Rudolf Breuss osztrák származású természetgyógyász dolgozta ki, aki számos tumoros betegen segített az általa összeállított léböjtkúra és az általa kifejlesztett masszázs együttes alkalmazásával.

Breuss tanítványa, Herald Fleg kezdte elsőként a Dorn-terápiát porckorongmasszázssal együtt alkalmazni, bizonyítva, hogy a kettő kombinációjával gyorsabb, tartósabb terápiás eredmények érhetők el.

Becslések szerint a lakosság 80%-a szenved gerinctáji panaszoktól; ennek oka  többnyire a szervezet egyensúlyi helyzetének felborulása. Ideális esetben a test kiegyensúlyozott a rugalmasságot, a bal és jobb testfél erőarányait illetően. Az izomegyensúly zavara következtében a lokálisan és a távoli területeken elhelyezkedő szövetek, izmok állapota megváltozik, ami fájdalmat, hosszú távon pedig maradandó elváltozásokat okoz.

Olykor a panaszok belgyógyászati problémákkal is kapcsolatban állnak (pl. székrekedés, epekő).

A test legnagyobb szerve a kötőszövet, amely minden sejtet, szövetet, szervet beburkol, és biztosítja a testben zajló folyamatok normál működését. Diszharmónia esetén a feszülések egyenletlenségeket okoznak (pl. a mellkas és has nyomásviszonyainak eltérését), ami nagy terhelést jelent a gerinc számára. Ezen egyenetlenségek j&oacut

A tartalom többi része csak regisztrált tagjaink számára elérhető

Csatlakozom a programhoz