Fascia-tréning a krónikus derékfájdalom kezelésében

Hutter Ádám
okleveles Fascia Master Trainer-oktató, kizárólagos magyarországi képviselet
Oriolus-med
fascia, fascia-tréning
A felnőtt populáció 80%-a legalább egyszer megtapasztalja élete során a derékfájdalom tüneteit. A fascia-tréning során alkalmazott speciális mozgásingerek hatékony megoldást nyújthatnak a problémára.

A lumbosacralis régió mentén jelentkező, erős fájdalommal járó elváltozások nagyon gyakoriak. A rendelkezésre álló statisztikai adatok alapján kijelenthető, hogy a mozgásszervi problémák közül a derékfájás az orvoshoz fordulás leggyakoribb oka. Ugyanakkor nemzetgazdasági szempontból sem elhanyagolható tény, hogy a táppénzre vonulás vezető okai között szintén előkelő helyet foglalnak el az ágyéki gerincszakaszt érintő, erős fájdalommal is járó tünetegyüttesek. 

Az elmúlt évek technológiai fejlesztéseinek köszönhetően a mozgásszervrendszer degeneratív eltéréseinek vizsgálatával foglalkozó szakemberek egyre pontosabban képesek megállapítani a derékfájdalom valós okát, ennek ellenére évről évre nő azon esetek száma is, amikor a rendelkezésre álló vizsgálati eredmények alapján nem állapítható meg olyan fokú eltérés, mely az erős, folyamatosan fennálló krónikus derékfájdalmakat indokolhatná.

E tények tükrében nem meglepő, hogy az elmúlt évek modern fascia-kutatásai nagy hangsúlyt helyeznek a megmagyarázhatatlan krónikus derékfájdalmak okának kutatására is.

Kutatási eredmények

Helene Langevin, a University of Vermont College of Medicine professzora, fascia kutatásai során megállapította, hogy a krónikus derékfájdalommal élők többs&eac

A tartalom többi része csak regisztrált tagjaink számára elérhető

Csatlakozom a programhoz